Pasta do pieczywa- z suszonych pomidorów i czerwonej fasoli na dzisiejszą kolację:)
Pyszna pasta do pieczywa- nie wygląda, ale smakuje! ;) Smakowite urozmaicenie kanapek. Mocno warzywna, iście wegetariańska. Bardziej pomidorowa albo bardziej fasolowa- Ty wybierasz! :) Bardzo prosta do przygotowania, musicie wypróbować:)
Przygotuj:
- puszkę czerwonej fasoli (albo namocz fasolę dzień wcześniej i ugotuj do miękkości)
- słoiczek suszonych pomidorów w oliwie (mam to szczęście, że mam swoje pomidory suszone, własnoręcznie upychane w słoiczkach i zalane oliwą wysokiej jakości- ale o tym innym razem...)
- odrobina soku z cytryny (nada mdłej fasoli wyrazistego smaku)
- przyprawy, takie jak lubisz: sól, pieprz, chili, bazylia
1. Ooo, dzisiejszy post zacznie się i skończy na pierwszym punkcie :) Fasolę i pokrojone suszone pomidory zmiksuj na gładką masę, używając blendera. Jeśli pasta będzie zbyt sucha dolej do niej oliwy, w której były pomidory. Dopraw do smaku, także sokiem z cytryny.
2. No dobrze, będzie i punkt drugi :) Smaruj nią pieczywo i zajadaj radośnie! :) Smacznego!