Nadziewane, miękkie pierniczki - jeszcze nie jest za późno

pierniki

1. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki

2. W rondelku rozpuść masło, dodaj płynny miód, odstaw do ostygnięcia

3. Połącz suche składniki z miodem i masłem, najlepiej za pomocą miksera. Pod koniec wyrabiaj ciasto chwilę rękoma. Masa będzie wilgotna, ale nie będzie się lepić do rąk

4. Gotowe ciasto podziel na mniejsze kawałki, rozwałkuj na grubość ok. 1 cm

5. Za pomocą szklanki wykrawaj kółka. Każdy piernik składa się z dwóch kółek- na jednym ułóż odrobinę powideł i przykryj go drugim kółkiem. Teraz wybrany kształt piernika wytnij za pomocą foremki. Możesz delikatnie docisnąć brzegi, ale jeśli nałożysz odpowiednio mało powideł nie będzie to konieczne- piernik i tak się sklei, a powidła z niego nie wyciekną podczas pieczenia


Najpopularniejsze wpisy

Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.
Ebooki Lovingit