Nadziewane, miękkie pierniczki - jeszcze nie jest za późno

gingerbreadcookies

6. Piecz około 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe pierniki odstaw do ostygnięcia. Zimne nadają się do lukrowania, dekorowania i oblewania czekoladą :) Jest pysznie i pachnąco! Pierniki od razu po upieczeniu są miękkie, oczywiście najbardziej na środku, gdzie są powidła. Po przestygnięciu brzegi robią się delikatnie twarde. Gotowe należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Pozostaną jeszcze bardziej miękkie jeśli do pudełka wrzucisz kilka kawałków jabłka (jabłka należy wymieniać regularnie). Chodzi o to, żeby pierniki wchłonęły wilgoć owoców. Ale coś czuję, że akurat te pierniki w żadnym domu nie poleżą za długo... ;)

gingerbreadcookies

Mój przepis jest efektem przeczesywania wspaniałego bloga Moje Wypieki :)

pierniki

Najpopularniejsze wpisy

Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.
Ebooki Lovingit