Before & after małej kuchni z ciemnymi deskami na ścianie oraz metamorfoza salonu

Chętni na małą metamorfozę niewielkiej kuchni? :) Ok, przemiana nie jest wcale taka mała, ale za to wnętrze już tak. W dość wąskim, a nawet ciasnym pomieszczeniu urządzono kuchnię i to zabudowaną od podłogi po sam sufit... Wyobrażacie sobie, jaki przytłaczający efekt to mogło nieść za sobą? Zresztą nie musicie sobie wyobrażać, spójrzcie poniżej na kuchnię after oraz dla porównania kuchnię before - zmiana diametralna i myślę, że zdecydowanie na plus! Z wnętrza zupełnie bez wyrazu stało się miejscem inspirującym, o nadal tak samo ograniczonej przestrzeni, ale zupełnie innym wrażeniu. I przede wszystkim z wyjątkowym klimatem, który zdradza zdecydowany charakter i oczekiwania właścicieli domu ;) W nowej wersji kuchni także postawiono na zabudowę, jednak ma ona znacznie lżejszą postać. Po pierwsze, szafki są białe, co automatycznie rozświetla i optycznie nieco powiększa wnętrze. Po drugie, zrezygnowano z tłamszących przestrzeń szafek na ścianie z oknem. Najkrótszą ścianę pozostawiono pustą, a jej bardzo wyraźnym akcentem są drewniane deski w ciemnym kolorze. Zdecydowanie kontrastują z białymi meblami oraz blatami i wnoszą naturalny klimat. Złote dodatki mają z kolei nadać aranżacji kuchni elegancję i niepowtarzalny styl.

W kuchni postawiono na zabudowę, która ma lekką postać. Dodatkowo szafki są białe, co automatycznie rozświetla i...
W kuchni na ścianie zastosowano drewniane deski w ciemnym kolorze. Zdecydowanie kontrastują z białymi meblami oraz...
Mała kuchnia before (52976)

Kuchnię ulokowano w niewielkiej wnęce domu, więc jej otwierającą się na pokój dzienny część również można było wykorzystać. Zabudowa kuchenna nachodząca na róg łączący dwa pomieszczenia pozwoliła maksymalnie zwiększyć miejsce do przechowywania. Jak wiadomo, to jest na wagę złota, zwłaszcza na tak małym metrażu :) Złote klamki i uchwyty oraz drewniane półki są praktyczne i dekoracyjne zarazem.

Zabudowa kuchenna nachodząca na róg łączący dwa pomieszczenia pozwoliła maksymalnie zwiększyć miejsce do przechowywania...
+ pokaż całość

Tak prezentowała się kuchnia before. Zauważcie, że w wolnym wcześniej miejscu postawiono stół, wydzielając w ten sposób zgrabną jadalnię. Drewniany blat i białe krzesła nawiązują do mebli kuchennych. Dzięki temu aranżacja w całym wnętrzu jest kompletna i bardzo harmonijna. Złote paski na przezroczystych kloszach od wiszących lamp na tej samej zasadzie współgrają ze złotymi dodatkami w kuchni.

Kuchnia before (52980)
Drewniany blat i białe krzesła z jadalni nawiązują do mebli kuchennych. Dzięki temu aranżacja w całym wnętrzu jest...

W jadalni znajduje się dosłownie kilka dekoracji. Są wśród nich dwa plakaty oraz świecznik na wysokiej nóżce, a także niezastąpione kwiaty w wazonie, które można wymieniać i kreować za ich pomocą romantyczną, naturalną czy elegancką przestrzeń :)

W jadalni znajduje się jedynie kilka dekoracji. Są wśród nich dwa plakaty oraz świecznik na wysokiej nóżce, a także...

Zajrzyjcie jeszcze do salonu before & after :) Wnętrze jest raczej długie i jednocześnie wąskie, dlatego zdecydowano się na ustawienie mebli przy przeciwległych ścianach. Pod jedną stanęła sofa w szarym obiciu, a pod drugim swoje miejsce znalazła drewniana szeroka komoda. Wprowadza nieco skojarzeń ze stylem retro i na pewno dekoruje pokój swoją prostą, ale piękną postacią. Jak Wam się tutaj podoba?

Salon before (52984)
Salon jest długi i jednocześnie wąski, dlatego zdecydowano się na ustawienie mebli przy przeciwległych ścianach. Pod...
W salonie pod ścianą ustawiono ciemną sofę z pikowanym obiciem. Obok niej swoje miejsce znalazł mały stoliczek. Wnętrze...
Do salonu wybrano drewnianą szeroką komodę. Wprowadza nieco skojarzeń ze stylem retro i dekoruje pokój swoją prostą,...

Źródło zdjęć: tutaj



Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.