Pasta z awokado i jajek - idealna na zdrowe śniadanie czy lunch w Nowy Roku:)

Zdrowa i smaczna pasta, delikatnie pikantna, pachnąca tymiankiem. Najlepiej smakuje z chrupiącym, jeszcze ciepłym chlebem. Pyszne urozmaicenie zwykłych kanapek. Ja już wiem, że następnym razem muszę ją zrobić z podwójnej ilości składników, bo okazała się tak smaczna, że po jednym śniadaniu już jej nie ma :) Polecam!

pasta z awokado




Czego potrzebujesz? 

- 1 awokado

- 2 jajka ugotowane na twardo

- pół cebuli

- kawałek ostrej papryczki

- świeży tymianek

- sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
jakie potrzebne są składniki na pastę z awokado?

Jak to zrobić? 

1. Obrane ze skórki awokado pokrój na kawałki. To samo zrób z cebulą, papryczką i ugotowanymi jajkami

2. Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na gładką masę

3. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą (najlepsza morska) i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym), dodaj świeży tymianek

4. Pieczywo pokrojone na kawałki (najlepiej smakuje ciabatta) wstaw na chwilę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Kiedy stanie się chrupiące wyjmij je i kiedy lekko ostygnie posmaruj pastą. Na każdy kawałek połóż kilka gałązek tymianku. Tym sposobem zdrowe kanapki już są gotowe! :) Spróbujcie sami! 

pasta z awokado domowej roboty
pasta na kanapki


Najpopularniejsze wpisy

Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.
Ebooki Lovingit