Przękaska na niedzielny brunch. Chleb czosnkowy z masłem bazyliowym.

Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną przekąskę w niedzielne przedpołudnie, proponuję pieczywo czosnkowe ze świeżo mieloną bazylią. Bardzo wiosenny przysmak, idealny na słoneczne dni. Przygotowanie około 10 minut.



Składniki:

Świeży chleb ciabatta (kupiłam  z mojej ulubionej lokalnej piekarni pod Poznaniem)
1/4 masła miękkiego (niesolonego)
Garść natki pietruszki i bazylii 
1 ząbek czosnku, zmielony
Sól, pieprz 
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Świeżo starty parmezan




Rozgrzej piekarnik -  na ok. 175 stopni, 10 minut.
Miękkie masło dokładnie wymieszaj z drobno posiekaną bazylią, pietruszką i czosnkiem. Najlepiej wszystkie te składniki zmiksuj na jednolitą masę.  Przypraw szczyptą soli i pieprzem. Znów wymieszaj. Świeżą ciabattę przekrój na pół, posmaruj oliwą z oliwek i przygotowana masą.  Pieczywko posyp świeżo startym parmezanem, następnie włóż do rozgrzanego piekarnika na ok.9-10 minut.Smacznego:)






Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.