Tarta z jabłkami i solonym karmelem na dlugi weekend!:)

5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz 30-35 minut. Pod koniec można na kilka minut włączyć termoobieg, by zarumienić ciasto i jabłka. W czasie, kiedy tarta będzie się piekła, przygotuj karmel. To nie takie straszne, jak by sie wydawało, a efekt zadowoli nawet największego łasucha! Z resztą, ci którzy nie lubią słodyczy, też pokochają ten karmel, wierzcie mi ;)

Solony karmel: 

1. Do rondelka wsyp cukier, podgrzewaj na średnim ogniu do momentu aż cukier się rozpuści i zbrązowieje

2.  Do rozpuszczonego cukru wlej wodę- na początku mocno pryska! Cukier znowu zbije się twardą masę, ale po kilka minutach gotowania i ciągłego mieszania znowu się rozpuści.

Tarta

3. Wlej śmietanę i gotuj na małym ogniu około 5 minut.


Najpopularniejsze wpisy

Aby zadać pytanie musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.

Aby dodać do ulubionych musisz się zalogować.
Przejdź do strony logowania »

Jeśli nie masz jeszcze konta przejdź do rejestracji.
Ebooki Lovingit