Batoniki musli, aby zdrowo rozpocząć Nowy Rok!:)
Batoniki pełne zdrowia i zdrowej słodyczy. Są sycące i ze składników, które nasze brzuchy uwielbiają. Idealne jako drugie śniadanie lub zdrowy deser. Znowu możecie zrobić swoją wersję, z takich składników, które lubicie najbardziej. Super, co? :)
Przygotuj:
- 2 szklanki płatków owsianych (górskie)
- 1 szklankę ziaren- ja dałam ziarna słonecznika, dyni, amarantusa, sezamu i siemienia lnianego
- garść suszonej żurawiny (żurawinę lepiej posiekać na drobne kawałki, bo duże sprawiają, że batoniki się rozpadają)
- garść orzechów- tym razem dałam pokruszone migdały
- 3-4 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 3-4 łyżki brązowego cukru
- ewentualnie 2 białka ubite na sztywną pianę- w tym przypadku trzeba będzie chwilę podpiec batoniki w piekarniku